Date: Time:

Glasvezels

fiber optical cables - glasvezel stockfoto's en -beelden

Geavanceerde optische vezeltransmissie is een glazen of plastic covering van optische vezels bite the dust is gemaakt om licht van elkaar te scheiden. Ze zijn geconstrueerd als ononderbroken strengen van glas (optische vezels) of kunststof (kunststofvezels).

Moderne glasvezelcommunicatie is mogelijk gemaakt entryway de ontwikkeling van een gloeilamp bite the dust bestaat uit een met vloeistof gevuld compartiment met daaroverheen een sluiter. De vezel bevat een met vloeistof gevulde kern of middenstuk dat wordt verlicht entryway elektriciteit bite the dust een generator aandrijft. De elektriciteit wordt gebruikt om de met vloeistof gevulde kern operation te wekken. Deze generator is een laser kick the bucket licht produceert.

Vezeloptica is een techniek voor het transporteren van licht, dat is samengesteld uit afzonderlijke dioden, zoals in het voorbeeld hierboven. Het licht wordt operation deze manier opgesloten in een grotere buis pass on verschillende lenzen en spiegels toelaat om de snelheid van het licht te variëren terwijl het licht entryway de vezel pulseert.

Vezeloptica is de methode waarbij licht wordt overgebracht van de ene staaf glas of kunststof naar de andere. Een opvallend kenmerk van glasvezelcommunicatie is de mogelijkheid om spraak over een afstand van vele kilometers te verzenden. Dit gebeurt through een lichtstraal pass on entryway een lenssysteem vanuit een centrale premise wordt gericht.

Emergency room zijn voordelige kenmerken van glasvezelcommunicatie. Een ervan is het vermogen om veel signalen te verzenden in vergelijking met andere vormen van communicatie. Ook is het zeer flexibel, waardoor men gebruik kan maken van verschillende media om gegevens uit te zenden of over te dragen. In tegenstelling toddler andere vormen van communicatie is het niet afhankelijk van bedrading, zodat het gemakkelijk overdraagbaar is. Ook is het een verbetering ten opzichte van conventionele draadnetwerken vanwege de signaalefficiëntie en – snelheid.

De stralen worden scherpgesteld entryway een focal point bite the dust een elementaanwijzer bevat. Het lenssysteem bevindt zich aan het uiteinde van de vezel. De elementaanwijzer wordt geplaatst in de weg van licht dat uit de premise komt. Deze elementaanwijzer helpt de focal point bij het focussen van de straal. stralen worden entryway de focal point gefocusseerd en vandaar is het licht, de laserstraal. De plaats van de elementaanwijzer aan het uiteinde van de vezel helpt bij het focussen van de straal.

Daarom kunnen we zien dat glasvezelkabels worden gebruikt in glasvezelcommunicatie entryway het licht in verschillende paden te accentueren pass on toddler het gewenste resultaat leiden. Het grote voordeel is dat deze kabels gemakkelijk te beheren zijn en geschikt zijn voor het operation afstand verzenden van gegevens in grote hoeveelheden over lange afstanden.

Deze kabels vergemakkelijken ook de connectiviteit tussen of een aanvulling operation een bestaand netwerk en kunnen worden gebruikt als toegangsnetwerk of in een netwerk voor gegevensverwerking, zoals patroonanalyse of simulatie. Zij worden gebruikt om gegevens over te brengen tussen stations of tussen een knooppunt in een ver verwijderd knooppunt, d.w.z. het samenstel van bedrijven, tussen stations, of tussen een paar stations pass on zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Het vermogen van glasvezelkabels om gegevens in grote hoeveelheden over lange afstanden te verzenden, bite the dust gewoonlijk enkele honderden meters bedragen, maakt ze nuttig voor veel bedrijven. Dit heeft echter een prijs, aangezien zij over het algemeen niet-geleidend zijn en dus veilig om aan te raken. Om een veilige omgeving te creëren, worden de kabels geconstrueerd in een v-vormige glazen spiraal pass on fungeert als een isolator tussen de geleidende paren van de archiefvezels.

Hoewel de vezels zelf transparant zijn voor zichtbaar licht, worden gespecialiseerde lichtgevende diodes (Led’s) gebruikt om de vezeloptica veilig te maken. Deze LED’s zijn grondig meerlagig zodat verschillende delen van de vezel, dunner dan een menselijke haar, fungeren als een bekleding pass on helpt het licht in een bepaalde richting te concentreren.

Aan de andere kant kunnen bedrijven pass on grotere volumes glasvezelbekabeling nodig hebben om uitgestrekte optische vezelnetwerken te installeren, gebruik maken van de onderstaande afbeelding. Het toont een verzameling glasvezelvezels operation de vloer van een group, en biedt de mogelijkheid verschillende vezelkabels aan een centrale spijker te hangen.

Posted on February 23, 2022 in Algemeen by Gina Owens

Comments on 'Glasvezels' (0)

Comments are closed.

error: Content is protected !!